Ovens Door uw oven te vervangen kunt u uw keuken al een heel ander gezicht geven; de oven is een blikvanger in uw keuken! I nbouwovens zijn er in standaardmaten, waardoor het eenvoudig is uw oven te vervangen. Er zijn grofweg drie soorten ovens. Afhankelijk van uw kookwensen kunt u de oven kiezen die het beste bij u past. Conventionele of traditionele ovens Deze ovens maken gebruik van boven- en onderwarmte, en zijn daarmee vooral geschikt voor het bakken van taarten of indien u maar één gerecht tegelijk in de oven klaar wilt maken. De warmte centreert zich bovenin de oven. Multifunctionele ovens Deze ovens bieden u meer kookcomfort en mogelijkheden. Elke oven heeft een eigen combinatie van functies; hiernaast treft u een overzicht aan van de meest voorkomende functies. Hetelucht ovens Deze ovens zuigen de lucht uit de oven, verwarmen deze en blazen het dan terug de ovenruimte in. Hierdoor is de oven veel sneller warm, en is de warmte in de oven overal gelijk en zijn de gerechten 10-20% sneller klaar dan in een conventionele oven. Bovendien kunt ook nog eens op een lagere temperatuur koken waardoor deze ovens energiezuiniger zijn dan conventionele ovens. Omdat het overal in de oven even warm is, kunt u meerdere gerechten tegelijk klaarmaken, terwijl geuren en smaken zich niet met elkaar mengen. Bovendien is er nauwelijks kans op aanbranden. Mogelijke functies op een oven Bovenwarmte; alleen warmte van boven om bijvoorbeeld lasagne te maken. Onderwarmte; warmte van het onderste element om bijvoorbeeld taarten te bakken of om borden op te warmen. Boven- en onderwarmte; ideaal voor taarten bakken of roosteren. Fan cooking; hete lucht circuleert constant door de oven zodat u meerdere gerechten tegelijk kunt bakken. Variabele grill; zo kunt u kiezen of u de grill over de volle breedte of slechts de helft van de oven wilt inschakelen. Standaard grill over de hele breedte van de oven. Fan grill; een combinatie van hete circulerende lucht en de grill; voor het grillen van vlees en vis. Ontdooien; de ventilator circuleert onverwarmde lucht door de oven zodat het voedsel snel ontdooit maar niet gaat koken. Ook geschikt om bijvoorbeeld gebak snel te ontdooien. Pizza; een combinatie van circulerende lucht en onderwarmte zorgt voor een heerlijke pizza of quiche. Pyrolytische zelfreiniging; schoonmaakstand waarbij de temperatuur in de oven tot 500 graden oploopt. Al het achtergebleven voedsel en vet verbranden tot as dat u daarna eenvoudig met een doek of stofzuiger verwijdert. Stoom; koken met stoom is de gezondste manier om te koken; de vitaminen en mineralen in uw voedsel blijven optimaal bewaard. Timer op uw oven Veel ovens kunt u vooraf programmeren of hebben een timer, zodat u nauwkeurig in kunt stellen hoe lang u wilt koken; of dat u de oven later op de dag vanzelf laat inschakelen. • Mechanische timer; de traditionele kookwekker op de oven. • LED timer; een digitale timer waarmee u precies de minuten en seconden kunt instellen. • Programmeerbare timer; hiermee kunt u de oven vooraf programmeren. 10 Pagina 9

Pagina 11

Heeft u een lesmateriaal, ipaper of emailings? Gebruik Online Touch: archief online bladerbaar uitgeven.

BCC Inbouwcatalogus Lees publicatie 2Home


You need flash player to view this online publication