Inductie kookplaten Steeds meer mensen in Nederland ontdekken het gemak en de veiligheid van inductiekoken. Het grote voordeel van koken met inductie is dat alleen de pan en het voedsel heet worden, zodat u geen warmte meer op de kookplaat hebt zodra u de pan weghaalt. Bovendien is uw kookplaat veel sneller op temperatuur dan bij een keramische kookplaat. Hoe werkt inductie? Onder de glasplaat zit een zeer sterke elektro­ magneet. Als u de inductiezone inschakelt en er een (voor inductie geschikte) pan opzet wordt het elektrische circuit gesloten. Hierdoor komt de warmte alleen op de onderkant van uw pan terecht en wordt de pan overal even heet. Koken op inductie is de meest energiezuinige manier van koken, veilig en uitstekend te controleren tijdens het koken. U hebt wel pannen nodig met een metalen bodem. Als u twijfelt of uw pannen geschikt zijn, kunt u eenvoudig een magneet tegen de bodem van uw pan houden. Als de magneet blijft zitten, dan zijn uw pannen geschikt. Krachtstroom Afhankelijk van de aansluitwaarde van de inductie­ kookplaat moet deze wel of niet op krachtstroom worden aangesloten. Uw BCC verkoopadviseur vertelt u er graag meer over. 30 Pagina 29

Pagina 31

Scoor meer met een webshop in uw catalogi. Velen gingen u voor en publiceerden verenigingsbladen online.

BCC Inbouwcatalogus Lees publicatie 2Home


You need flash player to view this online publication